Kantor Bengt Larsson avtackas

- klicka på bilderna för en närmare titt! -

Bengt Larsson gick vid årsskiftet i pension efter en lång och trogen tjänst inom församlingarna i Ådalsbygdens pastorat.

Han började inom Bjärtrå församling med ett halvårs vikariat på mitten av 1970-talet och denna tjänst kom sedan att förlängas och förlängas så att det till sist blev över 30 års tjänstgöringstid inom kyrkan.

Han har under alla sina år varit ledare för Bjärtråkören och har med sin stilkänsla och sina kunskaper i svenska kyrkans tro och tradition alltid hållit sig till mittfåran i svenskt kyrkoliv. Detta har inte minst visat sig i den körrepertoar som Bjärtråkören genom åren har presenterat för församlingen i ett otal kyrkokonserter, körcafeer, och inte minst i sin medverkan vid gudstjänsterna.

Hans kantorsgärning har satt stor prägel på församlingslivet i Bjärtrå och han deltog även i omdaningsprocessen inför det nya pastoratet och sammanslagningen av det nu några år gamla, Ådalsbygdens pastorat. Med viss oro såg han utvecklingen av vad han kallade för "evenemangskristendom" där kyrkorna stod i det närmaste tomma under delar av kyrkoåret för att fyllas enstaka gånger när solister och större evenemang drog en större publik.

Det har blivit ett stort tomrum i arbetslaget nu sedan han slutat sin tjänst som kantor hos oss.

Efter en del problem så har nu den nya kantorn i pastoratet tillsatts som skall bl a efterträda Bengt som körledare för Bjärtråkören. Hennes namn är Sagaya Nyberg och hon kommer att börja sin tjänstgöring senare i vår.

Thord Hägglund